Qui som?:
El Grup

El Grup Mutua Propietarios obté un benefici de 7,7 milions d’euros i creix un 7,6% en 2022

L’entitat especialista en la protecció integral del propietari i els seus immobles va presentar ahir en la seva Assemblea General un rècord històric en volum de negoci, superant els 102 milions d’euros

Com a part del seu pla estratègic d’expansió i diversificació del negoci, el grup va completar la fusió per absorció de Mutual de Conductors i l’adquisició de DAS Seguros

Barcelona, 1 de juny de 2023-. El Grup Mutua Propietarios va aconseguir, en 2022, un volum de negoci de 102,8 milions d’euros (+7,6%), superant per primera vegada en els seus 187 anys de trajectòria el llistó dels 100M€ de facturació. Aquests resultats històrics es sustenten en un important creixement de primes en l’assegurança d’Impagament de Lloguer (+27%) i una evolució molt positiva en els rams del multirisc de la Llar (+12%) i les Comunitats (+5%), a més d’una important expansió del negoci.

L’entitat, que ja compta amb uns actius consolidats de 337 milions d’euros, va completar el passat exercici la fusió per absorció de Mutual de Conductors i l’adquisició de DAS Seguros, operacions emmarcades en el Pla Estratègic 2021-2023.

“Com a única entitat especialista en la protecció integral per al propietari i els seus immobles, el Grup Mutua Propietarios ha aconseguit en 2022 reforçar el seu posicionament com a organització forta i preparada per a competir al mercat, oferint un servei excel·lent als mutualistes, clients, mediadors i administradors de finques”, va afirmar Christopher Bunzl, del Grup Mutua Propietarios.

Amb un benefici abans d’impostos que va ascendir als 7,7 milions d’euros, els fons propis del Grup Mutua Propietarios van arribar, al finalitzar 2022, als 123,3 milions d’euros, obtenint un ràtio de solvència del 306,5%. Així mateix, l’entitat va incrementar un 40,3% el nombre de mutualistes fins a aconseguir els 156.000, un creixement motivat, en part, per la inclusió de més de 38.000 nous mutualistes de Mutual de Conductors.   

Expansió del negoci

Després de dos anys de negociacions, a finals de 2022  el Grup Mutua Propietarios va completar la fusió per absorció de Mutual de Conductors que ha suposat la incorporació de gairebé 5M€ addicionals en primes, contribuint a diversificar el negoci i 12,5M€ en fons propis que enforteixen el balanç del grup.

Així mateix, a finals d’any es va signar la compra del 100% de les accions de DAS Seguros, una operació que reforça l’objectiu de desenvolupar el negoci de la Defensa Jurídica, “un ram especialista que, addicionalment, permet diversificar la gestió de riscos reduint l’elevada exposició al canvi climàtic dels rams de les Comunitats i de la Llar”, va explicar Christopher Bunzl.

La compra de DAS Seguros, i la seva filial DAS Lex, ha suposat incorporar al Grup Mutua Propietarios una facturació addicional de gairebé 40M€, principalment de la Defensa Jurídica, de l’Impagament de Lloguer i de l’ Assistència en viatges, tant de Segur Directe, Reassegurança Acceptada com de serveis, així com 150 empleats que aporten talent i capacitats.

“En un any molt complex per l’elevada inflació, el conflicte d’Ucraïna i la consegüent caiguda dels mercats financers, l’exercici 2022 ha estat, en termes globals, un any extraordinari per al Grup Mutua Propietarios”, va afirmar Christopher Bunzl durant l’Assemblea General celebrada ahir.POSICIÓ ALS RANKINGS DE LES
ASSEGURANCES


#2 Defensa Jurídica: 11,8M€
#3 Pèrdues Pecuniàries: 27,4M€
#5 Comunitats: 82,5M€
#19 Primes Multiriscs: 88,4M€
#33 Primes No Vida: 134M€


Amb més de 600 empleats, el Grup Mutua Propietarios va continuar durant el passat exercici amb el seu procés de transformació estratègica, comercial, operativa i digital avançant de manera molt satisfactòria a consolidar els pilars del seu model d’acció sobre els quals sustenta la seva activitat: protecció de la inversió immobiliària; revaloració de la propietat; manteniment de l’immoble i la promoció d’uns habitatges sense barreres.

Informació bàsica en matèria de protecció de dades:

Responsable del tractament: MUTUA DE PROPIETARIOS SEGUROS Y REASEGUROS A PRIMA FIJA

Finalitat: complir la nostra obligació legal de disposar d’un canal de denúncies per mitjà del qual podem atendre i tramitar qualsevol denúncia o sol·licitud que ens faci arribar per mitjà d’aquest canal.

Drets: pot exercir els drets que se li confereixin en la normativa aplicable en matèria de protecció de dades a lopd@mutuadepropietarios.es.

+Info: pot consultar informació addicional sobre Protecció de Dades aquí.

Basic information on data protection:

Responsible for the treatment: MUTUA DE PROPIETARIOS SEGUROS Y REASEGUROS A PRIMA FIJA

Purpose: To follow the legal obligation of having a whistleblower channel through which we can assist you and process any complaint or request you send us through it.

Rights: To exercise the rights conferred on you in the applicable regulations on data protection, please send an email to lopd@mutuadepropietarios.es. .

+Info: To consult additional information on Data Protection, please click here.

Información básica en materia de protección de datos

Responsable del tratamiento: MUTUA DE PROPIETARIOS SEGUROS Y REASEGUROS A PRIMA FIJA

Finalidad: Cumplir con nuestra obligación legal de disponer de un canal de denuncias a través del cual podemos atender y tramitar cualquier denuncia o solicitud que nos haga llegar Ud. a través del mismo.

Derechos: Puede ejercer los derechos que le sean conferidos en la normativa aplicable en materia de protección de datos a lopd@mutuadepropietarios.es.

+Info: Puede consultar información adicional sobre Protección de Datos aquí.

Montepío Metalúrgico s’integra al Grup Mutua Propietarios

Montepío Metalúrgico, com a integrant del Grup MDC, quedarà integrat al Grup Mutua Propietarios, entitat líder especialista en la protecció integral del propietari i els seus immobles.

Per facilitar les tasques més habituals dels Col·laboradors, entri en aquest enllaç BANNER COL·LABORADORS

Per mitjà del Grup Mutua Propietarios continuarem oferint un servei eficaç i innovador, amb una reconeguda reputació en l’atenció als seus clients.

Descobreix tot un univers de solucions del
Grup Mutua Propietarios aquí

Fusió del grup MDC al Grup Mutua Propietarios

Les companyies asseguradores del Grup MDC i Grup Mutua Propietarios es fusionen.

Amb la integració dels productes asseguradors de MDC als Grup Mutua Propietarios els mutualistes de MDC mantindran les mateixes condicions i cobertures concertades.

Per mitjà del Grup Mutua Propietarios continuarem oferint un servei eficaç i innovador, amb una reconeguda reputació en l’atenció als seus clients.

Descobreix tot un univers de solucions del
Grup Mutua Propietarios aquí