Qui som?:
El Grup

Grup Mutua Propietarios i laboral kutxa s’uneixen per a ajudar a gestionar les subvencions europees per a la rehabilitació d’edificis

Una oferta conjunta de serveis facilita a les comunitats de propietaris la materialització de les subvencions europees destinades a la reforma d’immobles

L’acord inclou la tramitació dels fons Next Generation, el finançament de les obres de millora energètica i d’ accessibilitat, així com una assegurança de comunitats

7 d’abril de 2022.– LABORAL Kutxa i Grup Mutua de Propietarios han signat un acord de col·laboració per a la creació d’una oferta conjunta de serveis que facilitin a les comunitats de propietaris el procés de rehabilitació dels seus edificis, incloent la tramitació i  la gestió dels fons Next Generation destinats a la modernització del parc immobiliari estatal.

Els fons de recuperació europeus concediran fins a 2023 subvencions a fons perdut per a la millora de l’eficiència energètica i l’accessibilitat dels edificis d’habitatges, la qual cosa suposa una gran oportunitat per a que les comunitats de propietaris rehabilitin i adaptin els seus immobles.

En concret, els fons Next Generation dirigits a la rehabilitació externa d’edificis compten amb una partida econòmica de 1.994 milions d’euros destinada a obres de millora de l’accessibilitat –instal·lació d’ascensors, construcció de rampes…– i reformes per a millorar l’eficiència energètica dels immobles –us de renovables, instal·lació de plaques solars i punts de càrrega per a vehicles elèctrics–.

“L’acord aconseguit entre totes dues entitats permetrà a les comunitats de propietaris disposar d’una completa oferta de serveis de totes dues entitats per a gestionar aquesta oportunitat única per a la rehabilitació d’edificis facilitant la seva sol·licitud, gestió i obtenció de subvencions”, explica Laura López Demarbre Directora d’Estratègia del Grup Mutua de Propietarios .

El Grup Mutua de Propietarios, a través de la seva filial especialitzada en serveis tècnics Sensedi, facilitarà la realització del projecte de rehabilitació, la direcció d’obra i la gestió de subvencions i deduccions fiscals; i oferirà una assegurança de la Comunitat per a cobrir possibles riscos i mantenir l’edifici degudament conservat.

Per part seva, la cooperativa de crèdit LABORAL Kutxa posarà a la disposició de les comunitats de propietaris el simulador d’ajudes a la rehabilitació SAREVI, i una oferta exclusiva de finançament directe a les comunitats de veïns, que facilita l’execució de les reformes a l’edifici, a través de l’avançament de la subvenció i de la possibilitat de finançar la resta de les obres.

LABORAL Kutxa confirma amb aquest acord la seva aposta per ajudar a aconseguir un desenvolupament més sostenible, tal com afirma Ricardo Aguirre, director de Desenvolupament de Productes de Finançament de LABORAL Kutxa: “Hem dissenyat una proposta integral a mida per a les comunitats de propietaris, perquè tenim l’obligació i la responsabilitat d’aprofitar els gairebé 2.000 milions d’euros que habilita la Unió Europea per a reformar els nostres edificis, reduint el seu consum energètic i incorporant noves fonts d’energia renovables menys nocives per al medi ambient”.

Diagnòstic de les necessitats i oportunitats de l’edifici

Amb l’objectiu d’ajudar a les comunitats de propietaris que desitgin fer obres de millora als seus edificis, LABORAL Kutxa ha creat el Sistema d’Ajudes de Reforma d’Habitatge (SAREVI), una eina web que permet a l’usuari conèixer quines ajudes, solucions de finançament i execució de projectes de reforma estan disponibles per a cada cas concret. Aquesta eina s’oferirà de manera gratuïta i accés lliure a través de la web de l’Entitat per al seu ús per part d’administradors de finques, presidents de comunitats de veïns i qualsevol persona interessada en la rehabilitació d’edificis.

Així mateix, aquesta aplicació permet realitzar un diagnòstic de possibles millores a l’habitatge, juntament amb un pla econòmic que inclou costos aproximats, ajudes directes, avantatges fiscals i finançament complementari per part de LABORAL Kutxa.

L’acord signat entre el Grup Mutua de Propietarios i LABORAL Kutxa serà efectiu a partir del 7 d’abril, podent contractar-se part o la totalitat del paquet de serveis a qualsevol sucursal de l’entitat financera.

Sobre LABORAL Kutxa

LABORAL Kutxa és una cooperativa de crèdit amb més de 60 anys d’història que exerceix la seva activitat financera facilitant productes i serveis a més d’1.100.000 famílies i empreses. La seva xarxa d’oficines suma més 285 punts de venda situats en els principals nuclis de població de la meitat nord de l’Estat.

El model d’empresa de LABORAL Kutxa es basa en la solidaritat salarial i en la participació de les persones treballadores en la gestió, ja que aquestes són, a la vegada, propietàries de l’entitat. Les dades de tancament de 2021 presenten un balanç equilibrat, amb 28.304 milions de recursos gestionats i 15.157 milions d’inversió creditícia, on destaquen els alts nivells de solvència, amb un Core Capital (Tier1) del 21,81%, i un benefici net consolidat després d’impostos que ascendeix a 108,8 milions d’euros.

Més informació disponible a www.laboralkutxa.com

Informació bàsica en matèria de protecció de dades:

Responsable del tractament: MUTUA DE PROPIETARIOS SEGUROS Y REASEGUROS A PRIMA FIJA

Finalitat: complir la nostra obligació legal de disposar d’un canal de denúncies per mitjà del qual podem atendre i tramitar qualsevol denúncia o sol·licitud que ens faci arribar per mitjà d’aquest canal.

Drets: pot exercir els drets que se li confereixin en la normativa aplicable en matèria de protecció de dades a lopd@mutuadepropietarios.es.

+Info: pot consultar informació addicional sobre Protecció de Dades aquí.

Basic information on data protection:

Responsible for the treatment: MUTUA DE PROPIETARIOS SEGUROS Y REASEGUROS A PRIMA FIJA

Purpose: To follow the legal obligation of having a whistleblower channel through which we can assist you and process any complaint or request you send us through it.

Rights: To exercise the rights conferred on you in the applicable regulations on data protection, please send an email to lopd@mutuadepropietarios.es. .

+Info: To consult additional information on Data Protection, please click here.

Información básica en materia de protección de datos

Responsable del tratamiento: MUTUA DE PROPIETARIOS SEGUROS Y REASEGUROS A PRIMA FIJA

Finalidad: Cumplir con nuestra obligación legal de disponer de un canal de denuncias a través del cual podemos atender y tramitar cualquier denuncia o solicitud que nos haga llegar Ud. a través del mismo.

Derechos: Puede ejercer los derechos que le sean conferidos en la normativa aplicable en materia de protección de datos a lopd@mutuadepropietarios.es.

+Info: Puede consultar información adicional sobre Protección de Datos aquí.

Montepío Metalúrgico s’integra al Grup Mutua Propietarios

Montepío Metalúrgico, com a integrant del Grup MDC, quedarà integrat al Grup Mutua Propietarios, entitat líder especialista en la protecció integral del propietari i els seus immobles.

Per facilitar les tasques més habituals dels Col·laboradors, entri en aquest enllaç BANNER COL·LABORADORS

Per mitjà del Grup Mutua Propietarios continuarem oferint un servei eficaç i innovador, amb una reconeguda reputació en l’atenció als seus clients.

Descobreix tot un univers de solucions del
Grup Mutua Propietarios aquí

Fusió del grup MDC al Grup Mutua Propietarios

Les companyies asseguradores del Grup MDC i Grup Mutua Propietarios es fusionen.

Amb la integració dels productes asseguradors de MDC als Grup Mutua Propietarios els mutualistes de MDC mantindran les mateixes condicions i cobertures concertades.

Per mitjà del Grup Mutua Propietarios continuarem oferint un servei eficaç i innovador, amb una reconeguda reputació en l’atenció als seus clients.

Descobreix tot un univers de solucions del
Grup Mutua Propietarios aquí