ASSEGURANÇA D'IMPAGAMENT DE LLOGUER / MÚTUA LLOGUER CONFORT

Per què necessites una assegurança de lloguer?

Molts propietaris busquen una assegurança de lloguer o una assegurança d’impagament que els protegeixi davant els riscos que hi hagi a l’hora d’arrendar el pis o la casa. Per això és important saber qui paga l’assegurança de lloguer en cas d’un habitatge arrendat.

Per aquest motiu, per a la majoria de persones que lloguen propietats és fonamental disposar d’una assegurança de lloguer que els doni tranquil·litat i que, a més, pugui constatar que l’inquilí és fiable. A Grup Mutua Propietarios vetllem pels teus interessos perquè no hagis de preocupar-te per res a l’hora de llogar un habitatge.

Què és una assegurança de lloguer o una assegurança d’impagament?
Una assegurança de lloguer és una pòlissa que assegura a l’arrendador d’un habitatge la defensa jurídica dels seus drets respecte a aquest immoble.

Això implica que és l’asseguradora qui cobreix els possibles impagaments de l’inquilí tant de les rendes com dels subministraments (si estan inclosos), a més d’oferir assessorament jurídic en cas d’haver de tramitar aquests impagaments o un desnonament, entre altres garanties.

En general, totes les assegurances de lloguer cobreixen una sèrie de garanties essencials, com ara l’impagament del lloguer o la defensa jurídica. A Grup Mutua Propietarios pots personalitzar l’assegurança de llar i triar el tipus de pòlissa que s’adapti més bé a tu i a l’habitatge, de manera que puguis estar assegurat en qualsevol situació.

És obligatòria l’assegurança de lloguer?
Generalment, els propietaris dels habitatges arrendats tenen dubtes respecte a l’obligatorietat de contractar una assegurança de lloguer o assegurança d’impagament. No obstant això, no es tracta pas d’un tràmit obligatori, però sí que és molt recomanable.

Una assegurança de lloguer et cobreix davant de possibles desperfectes en el teu habitatge arrendat, a més d’assegurar-te els pagaments i la defensa jurídica, de manera que una bona assegurança de lloguer t’estalvia despeses inesperades.


Beneficis de tenir una assegurança de lloguer
Un habitatge constitueix una gran inversió i llogar-lo comporta un gran risc. Per això, a Grup Mutua Propietarios t’expliquem quins són els beneficis de contractar una Assegurança d’Impagament de Lloguer:

Pagaments assegurats

Sens dubte, aquesta és una de les garanties més essencials d'aquest tipus de pòlisses. Si penses arrendar l'habitatge, et caldrà que es facin tots els pagaments per sufragar despeses generals, o fins i tot per assegurar-te uns diners addicionals. Si l'inquilí et deixa de pagar, Grup Mutua Propietarios es farà càrrec de les despeses, tant de les que faltin de lloguer (mensualitats) com de les despeses de subministraments impagats. D'aquesta manera, podràs respirar tranquil: estaràs cobert durant la vigència del contracte. Si tens dubtes, t'informem de qui paga l'assegurança de lloguer.

Seguretat

Amb aquesta pòlissa tens cobertura davant d'imprevistos, cosa que comporta un gran benefici davant de l'antic format dels avals. El teu inquilí ha malmès l'habitatge? No hi ha problema, a Grup Mutua Propietarios ens en fem càrrec perquè puguis disposar de l'habitatge com més aviat millor. A més, t'assessorem en cas d'impagament o desnonament de l'inquilí.

Comoditat

Sens dubte, es tracta de la millor de les garanties d'una assegurança de lloguer. La tranquil·litat i la comoditat són els aspectes més importants de l'assegurança de lloguer. No haver-te d'amoïnar per qui paga l'assegurança de lloguer i disposar d'un servei d'atenció telefònica t'ajudarà i gràcies a això llogar l'habitatge no comportarà un perjudici econòmic.

Què passa si no tinc assegurança de lloguer?
És convenient ser previsor i invertir en una bona assegurança d’impagament de lloguer i garantir d’aquesta manera la nostra tranquil·litat present i futura.

Com ja hem comentat, l’assegurança d’impagament de lloguer no és pas una condició obligatòria a l’hora de llogar un habitatge, però és recomanable pel possible perjudici econòmic que pot comportar per a l’arrendador.

Els impagaments o desperfectes estan coberts per la pòlissa, mentre que, si no tens una assegurança de lloguer, els infortunis o els impagaments de qualsevol tipus són a càrrec teu o de l’inquilí (i és possible que l’inquilí es declari insolvent i hagis de fer front al pagament de totes maneres).

Generalment, els propietaris dels habitatges arrendats tenen dubtes respecte a l’obligatorietat de contractar una assegurança de lloguer o assegurança d’impagament. No obstant això, no es tracta pas d’un tràmit obligatori, però sí que és molt recomanable.

Com que una assegurança de lloguer et cobreix davant possibles desperfectes en l’habitatge arrendat, a més d’assegurar-te els pagaments i la defensa jurídica, una bona assegurança de lloguer t’estalviarà despeses inesperades.

Qui paga l’assegurança de lloguer?
Molts propietaris i arrendadors es pregunten qui té la responsabilitat de dur a terme el pagament de l’assegurança de lloguer. Realment el propietari és qui ha de dur a terme el pagament d’aquesta despesa, perquè, si el futur inquilí no paga les mensualitats, tampoc no pagarà l’assegurança.

Així doncs, el propietari de l’habitatge hauria de fer-se càrrec del pagament davant l’asseguradora perquè assumeixi els riscos d’impagament, gràcies a les cobertures de l’assegurança d’impagament de lloguer.

Cobertures de l’assegurança d’impagament
Les cobertures de l’assegurança d’impagament de lloguer solen comprendre de manera general tres possibles riscos, com ara el risc d’impagament, la defensa jurídica i els desperfectes o robatoris en l’habitatge.

No obstant això, a Grup Mutua Propietarios també disposem d’altres garanties que et permeten arrendar l’habitatge amb més seguretat.

Impagament del lloguer

En primer lloc, com que l'assegurança de lloguer de Grup Mutua Propietarios cobreix l'impagament del lloguer de l'habitatge per part de l'inquilí, s'abonarà l'import de les rendes que no hagin estat pagades un cop recuperis l'habitatge i excedeixin la franquícia, sigui de manera legal en una sentència ferma o si l'inquilí et lliura les claus. Cal tenir present que per poder obtenir la compensació econòmica ha d'haver-hi una resolució jurídica definitiva que demostri la morositat de l'inquilí. No obstant això, podràs sol·licitar l'avançament de les rendes que no estiguin pagades.

La defensa jurídica

La defensa jurídica és una altra de les garanties que t'ofereix l'assegurança de lloguer, en què s'inclouen les reclamacions que tenen a veure amb conflictes relacionats amb el contracte de lloguer. En aquesta cobertura també s'hi inclouen els desnonaments per impagament de rendes o les obres que no hagin estat consentides pel propietari. A més, a Grup Mutua Propietarios també incloem la defensa en contractes d'assegurança, la defensa de la responsabilitat penal com a arrendador, la reclamació al responsable identificable dels danys materials i la reclamació per incompliment de serveis com reparacions o manteniments.

Desperfectes o robatori

Una altra de les cobertures generals té a veure amb la indemnització per desperfectes o robatoris, en què es cobreixen deterioraments o robatoris del continent de l'habitatge provocats de manera malintencionada. La substitució del pany també es preveu com una garantia en cas de robatori, intent de robatori o desnonament, perquè puguis estar segur al teu habitatge.

Altres garanties
Altres garanties més específiques en la teva assegurança d’impagament de lloguer preveuen el pagament de la prestació de subministraments. És a dir, els imports que provinguin d’impagaments de subministraments fets per l’inquilí, com ara aigua, llum i gas. Aquesta garantia es compleix únicament en cas que en el contracte de lloguer s’estableixi el pagament d’aquests subministraments per part de l’inquilí i no del propietari.

A més, aquesta mena d’assegurança també cobreix la pèrdua de l’habitatge arrendat en cas de danys materials causats per un incendi, una explosió o per la caiguda d’un llamp.

Pots consultar qualsevol altra dada a la nostra pàgina de Preguntes Freqüents o bé pots posant-te en contacte amb nosaltres per mitjà dels canals habilitats.

Truca'ns

Horari: de dilluns a divendres de 9 h a 18 h

93 487 30 20
91 826 40 04

Escriu-nos

Et responem abans de 48 hores amb les solucions que necessites

Consulta'ns

Horari: de dilluns a divendres de 9 h a 18 h

93 487 30 20
91 826 40 04

Et truquem de franc

Necessites ajuda?

Introdueix el teu número de telèfon i et truquem GRATIS tan aviat com sigui possible.

MUTUA DE PROPIETARIOS SEGUROS Y REASEGUROS A PRIMA FIJA tractarà les seves dades amb la finalitat de respondre a la seva sol·licitud, fer enquestes d'opinió i estudis de mercat amb finalitats estadístiques, així com per unificar la política comercial del Grup MP per millorar la qualitat i l'eficiència de l'atenció al client. Té dret a retirar els consentiments en qualsevol moment, a oposar-se al tractament, a consultar, a rectificar, a limitar i a suprimir les dades, així com a exercir el dret de portabilitat de les seves dades. Per fer-ho ens ho ha de comunicar a l'adreça de correu electrònic lopd@mutuadepropietarios.es. lopd@mutuadepropietarios.es.

Pot consultar informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades aquí
Informació bàsica en matèria de protecció de dades:

Responsable del tractament: MUTUA DE PROPIETARIOS SEGUROS Y REASEGUROS A PRIMA FIJA

Finalitat: complir la nostra obligació legal de disposar d’un canal de denúncies per mitjà del qual podem atendre i tramitar qualsevol denúncia o sol·licitud que ens faci arribar per mitjà d’aquest canal.

Drets: pot exercir els drets que se li confereixin en la normativa aplicable en matèria de protecció de dades a lopd@mutuadepropietarios.es.

+Info: pot consultar informació addicional sobre Protecció de Dades aquí.

Basic information on data protection:

Responsible for the treatment: MUTUA DE PROPIETARIOS SEGUROS Y REASEGUROS A PRIMA FIJA

Purpose: To follow the legal obligation of having a whistleblower channel through which we can assist you and process any complaint or request you send us through it.

Rights: To exercise the rights conferred on you in the applicable regulations on data protection, please send an email to lopd@mutuadepropietarios.es. .

+Info: To consult additional information on Data Protection, please click here.

Información básica en materia de protección de datos

Responsable del tratamiento: MUTUA DE PROPIETARIOS SEGUROS Y REASEGUROS A PRIMA FIJA

Finalidad: Cumplir con nuestra obligación legal de disponer de un canal de denuncias a través del cual podemos atender y tramitar cualquier denuncia o solicitud que nos haga llegar Ud. a través del mismo.

Derechos: Puede ejercer los derechos que le sean conferidos en la normativa aplicable en materia de protección de datos a lopd@mutuadepropietarios.es.

+Info: Puede consultar información adicional sobre Protección de Datos aquí.

Montepío Metalúrgico s’integra al Grup Mutua Propietarios

Montepío Metalúrgico, com a integrant del Grup MDC, quedarà integrat al Grup Mutua Propietarios, entitat líder especialista en la protecció integral del propietari i els seus immobles.

Per facilitar les tasques més habituals dels Col·laboradors, entri en aquest enllaç BANNER COL·LABORADORS

Per mitjà del Grup Mutua Propietarios continuarem oferint un servei eficaç i innovador, amb una reconeguda reputació en l’atenció als seus clients.

Descobreix tot un univers de solucions del
Grup Mutua Propietarios aquí

Fusió del grup MDC al Grup Mutua Propietarios

Les companyies asseguradores del Grup MDC i Grup Mutua Propietarios es fusionen.

Amb la integració dels productes asseguradors de MDC als Grup Mutua Propietarios els mutualistes de MDC mantindran les mateixes condicions i cobertures concertades.

Per mitjà del Grup Mutua Propietarios continuarem oferint un servei eficaç i innovador, amb una reconeguda reputació en l’atenció als seus clients.

Descobreix tot un univers de solucions del
Grup Mutua Propietarios aquí

Moltes gràcies

Et truquem GRATIS tan aviat com ens sigui possible.