Mútua de Propietaris i Apex, unides per al desenvolupament de projectes de protecció i salut de l'edifici - Mutua de Propietarios

Mútua de Propietaris i Apex, unides per al desenvolupament de projectes de protecció i salut de l'edifici

Mútua de Propietaris, companyia asseguradora especialista en la Protecció i Salut de l’Edifici amb més de 180 anys d’experiència en el sector, ha signat un acord de col·laboració amb l’Associació Nacional de Propietaris d’Immobles, Empreses i Experts en Edificació (APEX ~ Nacional), per al desenvolupament de projectes conjunts en el marc de la protecció i la salut de l’edifici. L’acord contempla l’aplicació de les últimes tecnologies a l’assegurança per aconseguir solucions tècniques i d’estalvi adaptades a les diferents realitats dels propietaris.

APEX té com a objectiu promoure el manteniment i conservació dels edificis i, a la vegada, defensar i representar els interessos de tots els agents involucrats en un procés de rehabilitació d’un immoble, fomentant el desenvolupament d’aquest sector per a la millora de la seva eficiència energètica. L’acord, amb una durada de tres anys renovables, inclou la realització de projectes conjunts d’R+D+I en matèria de Domòtica i, en concret, el desenvolupament d’un programa adaptatiu dirigit als gestors d’actius immobiliaris, els propietaris i ajuntaments per a la gestió integral dels processos de rehabilitació i eficiència energètica. Per a això, s’oferirà una tutela 360º al client tant en temes relacionats amb les assegurances de Multirisc com en programes de manteniment: BAUM ~ Hàbitat.

A més de la realització de projectes d’I+D+i dirigits al client, el conveni entre Mútua de Propietaris i APEX contempla la participació conjunta en l’obertura de Barris d’Actuació Urbanística i Mediambiental (BAUM s) en diferents localitats a través de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP). Amb l’objectiu principal d’incrementar la tranquil·litat i benestar de les persones, les dues entitats aportaran solucions integrals, tant en matèria d’assegurances com en programes de manteniment.

La incorporació del Grup Mútua de Propietaris a APEX reforça la Missió de l’Associació, incorporant en la seva proposta de valor a l’única companyia d’assegurances especialista i referent en el mercat espanyol en assegurar actius immobiliaris. El Grup Mútua de Propietaris és l’única companyia del sector que integra l’estat del risc, l’ús i els costums dels propietaris o comunitats dins de les assegurances de Multirisc, aportant solucions a través de garanties d’alt valor que permeten anticipar-se als sinistres i oferir primes personalitzades.

Així mateix, el Grup Mútua de Propietaris s’ha incorporat a APEX per seguir desenvolupant solucions d’alt valor properes al client atenent les diferents necessitats dels propietaris, portant a terme actuacions que reforçaran la integració de tots dos organismes i ampliant el portafoli de productes, projectes i serveis oferts a través de programes de Manteniment Preventiu i Correctiu a la societat.

Segons Christopher Bunzl, director general de Mútua de Propietaris, «aquest acord posa de manifest la nostra aposta per estar més a prop dels nostres clients oferint els últims avenços tecnològics per al manteniment i rehabilitació dels edificis».

Per la seva banda, el president d’APEX, José Daniel Garrido Castelló, ha afirmat que «les dues corporacions implementen experiència qualificada en la gestió d’ajudes en matèria de finançament i subvenció, facilitant al ciutadà la inversió necessària per a una adequada conservació de l’edificació. Conseqüència principal d’aquesta aliança són la millora arquitectònica i el foment de l’ocupació «.