Mútua de Propietaris al diari "ARA" - Mutua de Propietarios

Mútua de Propietaris al diari "ARA"

Publicat al diari Ara el DIMECRES, 9 DE DESEMBRE DEL 2015

Mutua de Propietarios prepara el salt als mercats internacionals

Mutua de Propietarios, l’asseguradora més antiga de l’Estat (va néixer a Barcelona el 1835), vol que el 2016 sigui l’any de la internacionalització. Ara té presència a Andorra, però per a l’any que ve espera poder implantar-se en un parell de països, probablement europeus, per copiar el seu model de negoci. Ho faria comprant alguna cartera d’assegurances o bé de la mà d’algun soci local, segons ha explicat a l’ARA el director general, Christopher Bunzl. El moment és ara perquè, segons el director general, la millora tecnològica que ha implantat la companyia i les noves normes de Solvència II que s’aplicaran al sector assegurador obren una finestra d’oportunitat.

L’estratègia de Mutua de Propietarios es basa en l’especialització. Es defineix com a asseguradora immobiliària, i el seu fort són les assegurances de comunitats de veïns i les assegurances de la llar, tot i que han anat introduint nous productes, com l’assegurança de lloguer, que permet al propietari cobrir-se el risc d’impagaments o dels danys causats pels llogaters. Segons el director general, les noves
normes de solvència faran que algunes asseguradores s’hagin de vendre branques de negoci o carteres d’assegurances. I Mutua de Propietarios, que té un 220% del capital requerit per aquestes normes, podrà comprar alguna d’aquestes carteres.

A l’estranger, explica Christopher Bunzl, ja hi ha hagut alguna aproximació de companyies interessades a donar entrada a Mutua de Propietarios. Oportunitat a l’Estat Però la companyia no pensa només créixer a fora. També creu que aquestes finestres d’oportunitat s’obriran a l’Estat i estaran atents per fer alguna compra. Mutua de Propietarios ha aconseguit aquesta solvència, segons el director general, gràcies a la reinversió dels guanys en una part per millorar la tecnologia i rebaixar els costos de tramitació i peritatge, i d’altra banda destinant una part a capitalització.

La companyia va tancar el 2014 amb un volum de primers de 74,8 milions. En els últims cinc anys el creixement ha sigut del 4% de mitjana, gràcies a l’expansió territorial. Aquest any espera arribar als 78 milions i tancar amb un benefici net similar al de l’any passat, que va ser de 8,6 milions d’euros.