Mútua de Propietaris s’adhereix a la campanya del DIA EUROPEU DELS PARCS NATURALS

Avui 24 de maig se celebra el DIA EUROPEU DELS PARCS NATURALS i Mútua de Propietaris, seguint amb la seva CAMPANYA 12 MESOS – 12 DIES, s’ha sumat a aquesta celebració prenent part en la CAMPANYA “COMPENSA LA TEVA OCUPACIÓ DEL SÒL”.
Aquesta iniciativa promoguda per l’ONG Acciónatura, proposa compensar l’àrea de sòl (en metres quadrats) ocupat per les oficines dels habitatges i organitzacions, mitjançant la compra i protecció d’una superfície equivalent d’hàbitat de vida silvestre en un dels paratges naturals més rics però al mateix temps més amenaçats de la Terra. Així Mútua ha compensat un total de 2622 m2 corresponents a l’ocupació del sòl de totes les seves oficines i edificis propietat.
Amb l’adhesió a aquesta campanya Mútua de Propietaris pretén fomentar tres dels seus valors: Compromís, Ètica i Respecte.
Des d’aquí us animem a que participeu particularment en aquesta iniciativa pel que us podeu adreçar a http://compensanatura.org/actions/form.

La Federació EUROPARC, organització paneuropea creada l’any 1973, reuneix a institucions dedicades a la conservació de la naturalesa i a espais naturals protegits de 38 països i promou cada any el 24 de maig la celebració del Dia Europeu dels Parcs Naturals, commemorant així la declaració dels primers parcs nacionals d’Europa, a Suècia, el 24 de maig de 1909.
EUROPARC-Espanya organitza tots els anys diverses activitats amb motiu de la celebració d’aquesta efemèride i anima a tots els seus membres i al conjunt de les entitats relacionades amb els espais naturals protegits a engegar activitats per commemorar aquest dia.
A Espanya existeixen més d’1.900 espais naturals protegits que, juntament amb la Xarxa Natura 2000, representen gairebé una tercera part del nostre territori gestionat amb objectius de conservació de la naturalesa i l’ús racional dels recursos naturals.
Els parcs són un referent col·lectiu d’espais d’alt valor natural i bon estat de conservació del patrimoni natural (flora, fauna, paisatges, patrimoni geològic, processos naturals…) i cultural (coneixements tradicionals, valors etnogràfics, manifestacions artístiques…).
Els beneficis ambientals i socials que ens aporten les nostres àrees protegides són nombrosos: protegeixen les capçaleres dels principals rius, els seus boscos contribueixen a la captura de gasos d’efecte hivernacle, proporcionen uns elevats nivells de qualitat d’aire…
En particular les àrees protegides proporcionen nombrosos beneficis per a la nostra salut: escenaris per a l’exercici i l’activitat física a l’aire lliure, espais per la relaxació i la recuperació de la fatiga mental, llocs per a l’oci i la trobada familiar, i són font d’inspiració artística i creativitat.

PARQUES NATURALES