Mútua de Propietaris celebra 180 anys - Mutua de Propietarios

Mútua de Propietaris celebra 180 anys

La companyia presenta el seu innovador ‘Dossier de la Vida de l’Edifici’ que recrea en 3D l’estructura de l’edifici i els Serveis Tècnics Premium que incorporen les noves tecnologies en els seus processos de gestió.

Davant d’un auditori total de més de 400 persones format per mediadors, administradors de finques, reasseguradors, representants d’institucions públiques, presidents de col·legis professionals, socis financers, gestors i altres entitats, es va celebrar el 180 aniversari de Mútua de Propietaris el 23 de novembre a l’espai Esfèric de Barcelona i el 25 al Col·legi Oficial d’Arquitectes de Madrid (COAM).

Entre les personalitats que van assistir a l’acte de Barcelona estan el Secretari General del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, Xavier Gibert, i el Comissionat de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, ​​Amadeu Recasens. No van faltar tampoc els presidents dels col·legis professionals vinculats al sector assegurador i immobiliari com Lluís Ferrer, president del Col·legi de Mediadors d’Assegurances de Barcelona i Enrique Vendrell, president del Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona i Lleida. A Madrid van acompanyar als responsables de Mútua de Propietaris Pilar González de Frutos, presidenta d’Unespa; José María Campabadal, president del Consell de Col·legis de Mediadors d’Assegurances d’Espanya, Elena Jiménez de Andrade, presidenta del Col·legi de Mediadors de Madrid, José Antonio Rivas, president del Col·legi de Mediadors de Cantàbria, Manuela Martínez, presidenta del Col·legi d’Administradors de Finques de Madrid i Rafael del Olmo, president del Col·legi d’Administradors de Finques de Sevilla.

El president de la companyia, Jordi Xiol, va donar en els dos casos la benvinguda als assistents i va fer un breu recorregut per la història de Mútua de Propietaris i la seva funció social que va portar a la Mútua a la creació del Cos de Bombers de Barcelona. Per al president de Mútua la celebració del 180 aniversari suposa “un fet històric amb una funció social tan important com és una mútua d’assegurances. En el cas de Mútua de Propietaris aquesta protecció està vinculada a la protecció del capital immobiliari i per tant a la protecció de les famílies i el seu patrimoni, la qual cosa suposa el 80% dels seus estalvis.” La reflexió de Xiol va ser compartida a la cloenda de l’acte a Barcelona per Xavier Gibert.

El representant de la Generalitat va posar en valor la trajectòria d’esforç de Mútua de Propietaris mantingut al llarg de gairebé dos segles i va expressar que el treball mutual cobra valor “en un món en el qual el paper de l’Estat com a proveïdor de serveis socials sembla canviar.”

“La inauguració de Madrid la va dur a terme Pilar González de Frutos, presidenta d’Unespa, que va felicitar Mútua de Propietaris per complir 180 anys i seguir semblant jove; i per la seva enorme especialització que aconsegueix diferenciar-la davant de la competència. “En tema d’assegurament de patrimoni podem confirmar que el 75% del patrimoni immobiliari està assegurat i probablement no tinguem molt que progressar però des del punt de vista de la competència, l’especialització ben segur que li donarà bons resultats. Necessitarà coneixement i noves tecnologies en els nous processos i en la seva aproximació als canals de venda perquè es puguin fer compres de productes més ben fetes, millor explicades i amb millor ràtio de fidelitat” va manifestar González de Frutos.

La III Revolució Industrial

Carlos Barrabés, Jove Líder Global del Fòrum de Davos, empresari i expert en tecnologia va detallar, tant a Barcelona com a Madrid, les raons per les que s’està vivint actualment la III Revolució Industrial on “tenir alguna cosa nova s’ha convertit en una nova manera de viure. Hi ha una obligació de reinventar constantment. Tot això passa per la digitalització de les empreses. El problema és que tot serà digital. Aquesta digitalització dóna accés a qualsevol al teu sector, però la bona notícia és que tu també pots anar a qualsevol sector. Barrabés va anunciar que el futur és la combinació de la nanotecnologia, la genòmica i la robòtica en un món que permeti als éssers humans “ser més feliços” però es va centrar especialment en la importància de les dades. “La revolució del proper internet són les dades” va dir i va aclarir que “les dades permeten saber el que passarà i això val perquè em puc avançar.” L’empresari i emprenedor va plantejar tres simples bases de treball: “Que el que tu vulguis significar sigui el centre del que facis. Ser conscient que necessites utilitzar dades. I ser conscient que necessites moltes més dades per satisfer als teus usuaris. ”

Les novetats de Mútua de Propietaris

Per la seva banda Christopher Bunzl, director general de Mútua de Propietaris va explicar els aspectes més significatius de la nova transformació de l’asseguradora que suposarà una inversió en tecnologia per a la companyia de més de 6 milions entre 2014 i 2017. Una transformació plantejada des de la perspectiva social i empresarial de compartir ja que “no vivim sols”. El negoci assegurador és un negoci en el qual vivim i participem amb molts altres. El client està al centre i hem d’aconseguir que tots els participants interactuïn. “Bunzl va donar pas a Yolanda Escolano, Manager de Màrqueting Operatiu de Mútua de Propietaris, que va detallar les claus de la nova base d’edificis assegurats i com el nou Dossier de Vida de l’Edifici que permet recollir tota la informació sobre les seves característiques, sobre les actuacions que es realitzen en el mateix i recomanacions de manteniment i seguretat. “Serem capaços de representar qualsevol edifici en 3D i visualitzar tota la informació de què disposem” va explicar Escolano. La Manager de Màrqueting Operatiu explicar els avantatges dels Serveis Tècnics Premium que afavoriran “l’estalvi, evitaran sinistres i permetran l’abaratiment de la prima en el moment de la renovació”. Bunzl va tornar a l’escenari per donar les claus de ‘Soling’. “Forma amb ‘Innova’ les dues potes de la transformació digital de la companyia. És l’eina amb la qual gestionem tots els peritatges de la Mútua. Ens ha permès guanyar en eficiència i en costos. Permet una traçabilitat del que succeeix en el procés de sinistres i és ampliable a assistència i a la gestió de diferents professionals. Entre els objectius hi ha el de maximitzar la transparència, que els nostres clients i mediadors puguin saber què està passant. Soling dóna més informació, facilita documentació i l’informe pericial. Això estalvia addicionalment un 40% del temps de peritatge i incrementa la productivitat dels pèrits.

Més energia

La descripció i objectius de la nova imatge de la companyia, que també forma part de la transformació de Mútua de Propietaris, va córrer a càrrec de Natalia Fernández, responsable de màrqueting estratègic. Amb el color vermell de l’energia, la passió i la intensitat com a protagonista Fernández ha explicat que “és una imatge corporativa renovada, actual i propera. Volem transmetre al mercat que som especialistes i per això hem creat un nou lema: “Protegim el lloc on vius, cuidem de tu” perquè volem tenir cura dels edificis però també de les persones que hi viuen.”