DIA UNIVERSAL DEL NEN - Mutua de Propietarios

DIA UNIVERSAL DEL NEN

Per celebrar que ahir va ser el DIA UNIVERSAL DEL NEN, Mútua de Propietaris s’ha sumat a la Campanya de Recollida de Joguines Noves que promou Creu Roja i proposat a tot el seu equip que participin en la mateixa.

La celebració d’aquest dia s’estableix dins de la CAMPANYA 12 MESOS – 12 DIES que porta realitzant Mútua des del gener passat per commemorar fites els valors de les quals són coincidents amb els de la companyia.

La Convenció sobre els Drets del Nen estableix una sèrie de drets dels nens, inclosos els relatius a la vida, a la salut, a l’educació i al joc, així com el dret a la vida familiar, a estar protegits de la violència, a no ser discriminats i al fet que s’escoltin les seves opinions.

Sobre la base de la Convenció i l’esforç conjunt de tots els països i regions, l’ONU promou i celebra els drets dels nens en el Dia Universal del Nen, i seguirà construint un entorn amigable per tots ells per mitjà del diàleg i l’acció.

Al setembre de 2000, durant el Cim del Mil·lenni, els líders mundials van establir els vuit Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni (ODM), que inclouen reduir a la meitat la pobresa extrema, detenir la propagació del VIH/SIDA i aconseguir l’ensenyament primari universal pel 2015. Encara que els ODM estan dirigits a tota la humanitat, sis d’ells incumbeixen de forma directa a la infància, i els altres dos també contribuiran a millorar les vides dels nens i nenes.

En 2013, durant la cerimònia de signatura i dipòsit dels instruments de ratificació o adhesió relacionats amb tractats, que es va celebrar a Nova York, l’ONU va instar a aquells Estats Membres que encara no han ratificat la Convenció sobre els Drets del Nen i els seus tres Protocols Facultatius a fer-ho, ja que són acords vitals per a la protecció de la infància contra l’abús i el maltractament.

L’Assemblea General de les Nacions Unides va recomanar l’any 1954 que els països instituïssin el Dia Universal del Nen, per fomentar la fraternitat entre tots ells i promoure el seu benestar. El 20 de novembre marca la data en què l’Assemblea va aprovar la Declaració dels Drets del Nen l’any 1959 i trenta anys més tard, al 1989, la Convenció sobre els Drets del Nen.