DIA MUNDIAL DEL DONANT DE SANG - Mutua de Propietarios

DIA MUNDIAL DEL DONANT DE SANG

Mútua de Propietaris celebra, avui 14 de juny, dins de la seva CAMPANYA 12 MESOS – 12 DIES, el DIA MUNDIAL DEL DONANT DE SANG.

En aquesta ocasió i tot i que per motius tècnics ha hagut d’endarrerir la seva III Campanya de Donació de Sang, Mútua ha facilitat informació al seu equip sobre la participació en l’estudi de genomes de Catalunya i sobre la donació de medul·la òssia.

Tal com s’indica a la web del Banc de Sang, el 14 de juny de cada any se celebra a tot el món el Dia Mundial del Donant de Sang. El seu objectiu és agrair als donants la seva contribució voluntària i desinteressada, que permet salvar vides humanes, i conscienciar sobre la necessitat de donar sang amb regularitat per garantir la qualitat, seguretat i disponibilitat de sang i productes sanguinis per els qui ho necessitin.

Les transfusions de sang i els productes sanguinis contribueixen a salvar milions de vides cada any. Permeten augmentar l’esperança i la qualitat de vida de pacients amb malalties potencialment mortals, així com dur a terme procediments mèdics i quirúrgics complexos. També exerceixen un paper fonamental en l’atenció *maternoinfantil, els desastres naturals i els desastres provocats per l’ésser humà, doncs permeten salvar la vida de moltes persones.

No obstant això, en molts països la demanda supera a l’oferta, i els serveis de sang han d’enfrontar-se a moltes dificultats per aconseguir que el subministrament de sang sigui suficient, i garantir, al mateix temps, la seva qualitat i seguretat. Únicament pot garantir-se un subministrament de sang adequat mitjançant donacions periòdiques voluntàries no remunerades. L’objectiu de l’OMS és que, d’aquí a 2020, tots els països obtinguin el seu subministrament de sang de donants voluntaris no remunerats.

En l’actualitat, solament hi ha 62 països al món on el subministrament nacional de sang procedeix gairebé íntegrament de donacions voluntàries no remunerades, mentre que 40 països segueixen depenent de donacions procedents de familiars o fins i tot de donants remunerats.