DIA INTERNACIONAL DE LA SOLIDARITAT - Mutua de Propietarios

DIA INTERNACIONAL DE LA SOLIDARITAT

El 31 d’agost es conmemora, des de l’any 2000, el DIA INTERNACIONAL DE LA SOLIDARITAT i Mútua de Propietaris ho celebra dins de la seva CAMPANYA 12 MESOS – 12 DIES per fomentar entre el seu equip tres dels seus valors: COMPROMÍS, ÈTICA I RESPECTE.

Entre les accions dutes a terme, Mútua ha proposat a tot el seu equip la participació en una causa social a través de microdonacions d’1.- € al mes. La filosofia de Teaming es basa en la idea que amb 1.- € nosaltres sols no podem fer molt però si ens unim, podem aconseguir grans coses.

A la Declaració del Mil•lenni de les Nacions Unides del 15 de novembre de 2000, es va reconèixer que la solidaritat és un dels valors fonamentals essencials per a les relacions internacionals del segle XXI. La solidaritat es defensa com a garantia de la pau mundial. Es va escollir el dia 31 d’agost per a la seva celebració coincidint amb l’aniversari del moviment social independent “Solidaritat” (31 d’agost de 1980, Polònia), la importància mundial del qual va ser reconeguda, en particular amb la concessió del Premi Nobel de la Pau al seu dirigent Lech Walesa.

A la Declaració també s’assenyala que els problemes mundials han d’abordar-se de manera que els costos i les càrregues es distribueixin amb justícia, conforme als principis fonamentals de l’equitat i la justícia social i que els que sofreixen, o els que menys es beneficien, mereixen l’ajuda dels més beneficiats.

La solidaritat no només és un requisit de caràcter moral, sinó també una condició prèvia per a l’eficàcia de les polítiques dels països i els pobles. És una de les garanties de la pau mundial.